Requiem van Maurice Duruflé

Beste Camerata-bekende!!

Misschien overvalt u deze mail?
Dan bent u door de zorgen van een goede bekende en/of door puur geluk op de contactenlijst van het koor Camerata Aetas Nova (lees meer over ons op www.camerata.be) terechtgekomen. Een wereld zal voor u opengaan!

Of misschien denkt u: "Dat is lang geleden dat we daar nog wat van hoorden!" En dan heeft u gelijk, want het is druk druk druk geweest! Daarom deze inhaalbeweging van ons.

Nadat we eind 2008 na spannende maanden van hard werken de fel begeerde titel "Koor van het jaar" wegkaapten, begon het pas voorgoed. We plukten in 2009 niet alleen herhaaldelijk en op diverse plaatsen van het land uit het voorbije wedstrijdrepertoire, maar mochten ook naar het Winners Concert van Europa Cantat in Nederland, traden aan met het Vlaams Radiokoor in een programma van hedendaagse Skandinavische koormuziek en in het Requiem van Nils Lindberg (dit laatste ook samen met de Capella di Voce en het Brussels Jazz Orchestra), en brachten samen met organist Luc Bastiaens een concert met muziek van Bach en Mendelssohn.

Maar vandaag vertellen we u vooral graag dat de Camerata Aetas Nova op vraag van

de Stad Leuven
op
zondag 9 mei om 15 uur in de Sint-Pieterskerk aldaar
het
Requiem van Maurice Duruflé

zingt onder leiding van haar vaste dirigent Dieter Staelens, begeleid door het uitgebreid Ensemble Piacevole en organist Kristiaan van Ingelgem. Dit prachtige en intimistische werk situeert zich niet alleen in de Franse traditie van Gabriel Fauré, maar is ook op ingenieuze en geraffineerde wijze volledig gebouwd op de vertrouwde motieven van het Gregoriaanse Requiem. Naast dit werk staan ook de liturgisch gedachte "Quatre motets sur des thèmes grégoriens" van dezelfde componist op het programma. Dit concert vindt plaats in het kader van de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers, en is gratis toegankelijk.

Nu al willen we ook uw aandacht vragen voor ons volgende groot project: op 27 november e.k. brengen we in de Leuvense Predikherenkerk de première van "Nachtlied", een thematisch concert met o.m. vier verrassende creaties, en dat qua concept opnieuw aansluit bij "Seasonings", waarmee we Koor van het jaar werden en waarover de media berichtten: "Camerata Aetas Nova houdt van een onvoorspelbaar repertoire en een frisse presentatie, en dat heeft de jury beloond." We houden u zeker op de hoogte!

U kan deze nieuwsbrief ook online lezen.

Labels: